Kurumsal Para Bu Altcoin’i Topluyor: Balinalarsa Satıyor!

Kripto para birimlerinin günden güne artan benimsenmesiyle beraber kurumsal para tarafından artan yatırımlar, bu altcoin projesinde toplanıyor. Son günlerde kurumsal yatırımcıların büyük miktarda yatırım yaptığı bu altcoin projesi ön plana çıkarken, veriler balinaların altcoin’i sattığına işaret ediyor! Peki neden? İşte detaylar…

Kurumsal yatırımcılar bu altcoin projesine yöneliyor

CoinShares tarafından aktarılan son verilere göre kripto yatırım ürünlerine para akışı ve özellikle XRP ile ilgili yatırım ürünlerine akan fonlar geçtiğimiz haftaya göre yüzde 33’ten fazla artış yaşadı. Son yedi gün içinde 400.000 dolarlık tahakkuk ettirerek yılbaşından bugüne toplam net akışı 1 milyon dolar seviyelerine çıkardılar.

Aynı zamanda Short Bitcoin, Polygon (MATIC) ve Solana (SOL) üzerine de fon akışı sağlanırken, yılın başından bu yana finansal piyasaların bu segmentinde toplam 177 milyon seviyelerine ulaşan çıkışlar görüldü. Öte yandan kurumsal paranın bu coin’lere akışı ise birçok yatırımcının dikkatini çekti ve daha fazla yatırımcıya ulaştı.

Kripto para balinaları XRP’lerini satıyor: 30 milyar XRP boşalttılar!

Kripto para piyasası Mart ayında yükselişe geçerken, XRP 0.38 dolar seviyelerinde işlem görmeye devam etti. Balinalar ise bir satış operasyonu içerisinde görülüyor. Uzmanlar bu satış operasyonu ile beraber kötü fiyat performansının yakın olduğunu aktarıyor. XRP fiyatları son 30 gün boyunca 0,35 ila 0,38 dolar arasında sıkışıp kaldığından, sahipleri son kripto yükselişinin faydalarını kaçırdı. Piyasa değerine göre, üçüncü en büyük kripto para biriminin zincir üstü göstergeleri artık kasvetli bir geleceğe işaret ediyor.

Santiment’e göre XRP balinaları, kripto para birimlerinin piyasa kapitalizasyonunu 1,1 trilyon doları aşan son boğa yükselişine rağmen bir satış çılgınlığı başlattı. 10 ila 100 milyon XRP bakiyesine sahip kripto balinaları, yaklaşık 11 milyon dolar değerinde yaklaşık 30 milyar XRP sattı. Bu balina grubu, 9 Mart ile 20 Mart arasında XRP varlıklarını 4,42 milyardan 4,1 milyara düşürdü.

Daha yakından yapılan bir araştırma, 10 ila 100 milyon XRP’lik kripto para birimi sahiplerinin son aylarda daha bilgili hale geldiğini ortaya koyuyor. Kasım 2022 FTX çöküşü sırasında, fiyatlar düşmeden ve bölgesel diplere yakın yeniden birikmeden önce sık sık satıldılar. Mevcut satış, bu trend devam ederse önümüzdeki haftalarda XRP fiyatı için kasvetli bir görünüm sunuyor.

XRP için geliştirici etkinliği azalıyor

Ripple destekli ağdaki azalan geliştirici etkinliği, XRP için kötümser bir tahminin altını çiziyor. 20 Mart’tan bu yana, geliştirici etkinliği Şubat ortasından bu yana yüzde 60’tan fazla düştü. Geliştirici faaliyeti, XRP Defterini geliştirmek için ne kadar zaman ve para harcandığını ölçer. Tutarlı düşüşler kötüye işaret çünkü yatırımcılar bunları teknik ve topluluk desteği eksikliği olarak yorumlayabilir ve bu da XRP’nin uzun vadeli fiyat beklentilerine daha fazla zarar verebilir. Önceki ayı piyasası modellerinin yakından incelenmesi, XRP yatırımcılarının yüzde 10’luk bir kayıptan sonra satışı durduracağını ortaya koyuyor.

Ripple Geliştirici Etkinliği, Mart 2023

Bu, XRP’nin önümüzdeki haftalarda 0,33 dolara düşebileceği anlamına geliyor. Ve bu durma devam etmezse, XRP fiyatı yüzde 25 düşerek 0,29 dolara düşene kadar satış devam edebilir. XRP mevcut düşüş sinyallerinin üstesinden gelebilirse, çoğu yatırımcı 0,42 dolar veya yüzde 13 kâr çizgisi civarında kar elde edene kadar fiyatı artabilir. Bu, piyasanın algısının değişmesine neden olarak satın alma baskısının artmasına ve rallinin 0,49 dolara doğru uzamasına neden olabilir.

XRP 4 saatlik fiyat grafiği

Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere gün içerisinde yüzde 4 değer kaybı yaşayan altcoin XRP, anlık olarak 0,378761 dolardan işlem görüyor.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.