Horizon Zero Dawn, satış rekoru kırdı!

Geçtiğimiz günlerde ikinci yıldönümünü kutlayan Horizon Zero Dawn, 2019 yılındaki rekorunu geçti. 2017 yılında piyasaya sürülen Horizon Zero Dawn’ın devam oyunun şubat 2022’de yayınlanması bekleniyor.

İlk olarak 2017’de PS4 üzerinden piyasaya sürülen Horizon Zero Dawn, 10 milyonluk bir artış daha göstererek, 20 milyonluk bir satışa ulaştı. İşte rekor kıran Horizon oyunu ve İşte detayları…

Horizon Zero Dawn’dan 20 milyonluk rekor satış doğrulandı

PlayStation Studios başkanı Hermen Huslt, Twitter’dan yaptığı açıklamayla birlikte Guerrilla Games’in Horizon Zero Dawn’unun PS4 ve PC’de 20 milyondan daha fazla kopya sattığını doğruladı. Daha öncesinde popüler oyun, 2019‘da PS4’te satılan 10 milyon kopyaya ulaştı.

18 şubat tarihinde hem Playstation 4 hem de Playstation 5 oyuncuları için devam niteliğinde olan Horizon Forbidden West piyasaya sürülecek. Oyunun piyasaya sürülmesi beklenirken geçtiğimiz hafta yayınlanan HFW oynanış videosu tüm hayranları heyecanlandırdı. Paylaşılan oyun videosu PS4 üzerinden olsa da görüntü kalitesinin çok iyi olması ise hayranları en çok sevindiren nokta oldu.

Playstation’dan Herman Hulst, Twitter hesabından yaptığı açıklama “Horizon Zero Dawn resmi olarak dünya çapında PS4 ve PC’de 20 MİLYON’un üzerinde kopya sattı. Guerrilla ekibine ve tüm hayranlara teşekkürler. Şimdi ise Horizon Forbidden West’i ziyaret etmeye hazırlanalım” dedi.

Horizon Forbidden West ne zaman yayınlanacak?

Guerrilla Games tarafından geliştirilen Horizon Forbidden West 18 şubat 2022’de yayınlanacak. Türkçe altyazı seçeneğiyle gelecek olan oyun PS4 ve PS5 için çıkış yapacak. 4K UHD formatında geliştirilen oyun, 96 GB’lık yer kaplayacak. PS5‘ın şuan sahip olduğu depolama oranını göz önüne alınca, yaklaşık olarak 8 oyundan fazlasını depolamak mümkün olmayacak.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.