Bu Altcoin İçin Kritik Oylama: Fiyat Düşüşe Geçti!

Yeni bir hamle ile yatırımcıların karşısına çıkan altcoin projesi Origin Protocol (OGN), yarın yapılacak olan kritik oylamaya hazırlanıyor! OGN ise fiyatında değer kaybı yaşanıyor! İşte detaylar…

Bu altcoin yeni bir hamle ile yatırımcılarının karşısına çıkıyor!

NFT ve DeFi alanına odaklanan bir protokol olan Origin Protocol, kritik bir oylama ile kullanıcılarının karşısına çıktı. Platform, şimdi OGN coin stake eden yatırımcılarını dışlamadan sıfır kesinti içeren NFT telif savaşlarında rekabet etmeye çalışıyor ve bu nedenle tokenomiklerini yeniden dengeleyebilir.

Salı günü kabul edilmeye hazırlanan bir yönetişim önerisine göre Origin Protocol, bütçesi tarafından finanse edilen Ethereum (ETH) ve OGN yardımları ile OGN staking programını desteklemeye doğru ilerliyor. Gerçekleştirilecek yeni hamle, şu anda tüm OGN coin’lerinin yüzde 11’ini elinde bulunduran Origin Protocol’ün popüler getiri programını destekleyen fiyat gelirindeki kısa vadeli bir eksiklikle mücadele etmek için tasarlandı. Ancak ücretler en azından Haziran ayına kadar sıfıra inecek. Bu ayın başlarında, Origin Protocol’ün on-chain yönetişimindeki katılımcılar, protokolün marka odaklı NFT pazar hizmeti sunan Origin Story aracılığıyla yürütülen NFT satışlarındaki yüzde 1.25’lik kesintinin üç ay süreyle dondurulmasına onay verdi.  

OpenSea ve Blur ile rekabet içerisine girdi!

Son olarak projeden gelen bu hamle Origin Story’i anlık olarak dijital koleksiyon yatırımcılarını etkilemek için sıfır kesinti ile dikkat çeken en iyi iki NFT pazarı OpenSea ve Blur ile doğrudan karşı karşıya getirerek rekabet içerisine soktu. Origin yaptığı son hamleyi ise “bu kritik zamanda pazar payı elde etme” imkanı olarak açıkladı.

Origin Protocol’ün son zamanlarda NFT piyasası ve yatırımcılara yönelik yaptığı hamleler dikkat çekerken bu son sübvansiyon teklifinde, ücretlerin dondurulması nedeniyle “OGN hisse sahiplerine verilecek olan platform gelirlerinde kısa vadeli bir azalmaya sahip olacağız” sözleri geçiyor. Anlık olarak Origin’in web sitesinde açıklanan veriler, protokolün hem ETH hem de OGN için ödül havuzlarının tamamen tükendiğini gösteriyor ve bu durum OGN stake eden yatırımcılara ödenecek token olmadığını ortaya koyuyor. Platform yetkilileri ise açıklamalarında şu sözleri aktarıyor:

Bu teklif geçerse, topluluğu ve diğer ekip üyelerini havuza tahsis etmek üzere ETH ve OGN miktarı hakkında daha spesifik teklifler sunmaya davet ediyoruz.

Uzmanlar oylama ile beraber fiyatta düşüş bekliyor!

Oylamaya saatler kala, teklifin geçmesi muhtemel görünüyor. Anlık olarak Origin’deki OGN coin’lerin 27 sahibi, 1 milyondan fazla coin’i geçiş lehine oyladı ve hiçbiri aleyhte oy kullanmadı. Bunlardan en az üç katılımcı adres, Origin Protocol’ün çalışanları olarak gözüküyor. Diğer iki Origin Protocol ekibi çalışanı ise henüz konu hakkında yorumlarda bulunmadı.

Oylamanın yaklaşmasıyla beraber fiyat seviyesinde ise düşüşler gözleniyor. Son 24 saat içinde popüler altcoin projesi OGN, yüzde 2.5 değer kaybı yaşadı ve anlık olarak 0.11 dolardan işlem görüyor. Kriptokoin.com olarak aktardığımız üzere piyasa değeri ise anlık olarak 59 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.